Sosyal Medya

Dünya

Batı’dan İsrail’e ilk ciddi uyarı

İngiltere Dışişleri Bakanı Jacob Hammond, Batı kamuoyunun Gazze ile ilgili görüşünün İsrail aleyhine değişmeye başladığını ve endişelerin arttığını söyledi.



Ä°srail ziyareti sırasında Sky News televizyonuna verdiÄŸi mülakatta, “Operasyon sürdükçe ve Gazze’de sivil kayıplar arttıkça Batı ülkelerindeki kamuoyunun endiÅŸeleri artıyor ve Ä°srail’e gittikçe daha az sempatiyle bakılmasına sebep oluyor” dedi.

Hammond, “Ä°srailli yetkililere, meÅŸru bir ÅŸekilde kendilerini savunma haklarını yerine getirirken kayıpları en aza indirmeleri çaÄŸrısında bulunuyorum” dedi.

Ä°srail’in Gazze’deki saldırıları baÅŸladığı günden bu yana Batı ülkeleri Ä°srail’e açıktan destek vererek, Tel Aviv’in meÅŸru savunma hakkını kullandığını öne sürüyor.

Batı ülkelerinden yapılan açıklamalarda Ä°srail’e hemen hemen hiç eleÅŸtiri yapılmazken Hamas kınanıyor.

Gazze'de sivillere yönelik saldırısını aralıksız sürdüren Ä°srail ordusu son olarak BirleÅŸmiÅŸ Milletler'e ait bir okulu vurdu. Saldırılardan kaçan sivillerin sığındığı okulda çoÄŸu çocuk en az 15 kiÅŸi öldü, 120'den fazla kiÅŸi yaralandı.

774 Filistinli öldürüldü

Gazze'de 7 Temmuz'da baÅŸlayan Ä°srail saldırılarında ÅŸimdiye kadar en az 774 Filistinli öldü, 5 bine yakın kiÅŸi yaralandı.

Bölgede ateÅŸkes saÄŸlanması için diplomatik giriÅŸimler de sürüyor.

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Gazze'de ateÅŸkes konusunu görüÅŸmek için dün Kahire’deydi. Burada Mısırlı mevkidaşı Sami Åžükri ile bir araya gelen Kerry, Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüÅŸmüÅŸtü.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, görüÅŸme sırasında Kerry ve Abbas herhangi bir ateÅŸkes anlaÅŸmasının Mısır'ın giriÅŸimiyle uyumlu olması gerektiÄŸi konusunda aynı görüÅŸü paylaÅŸmıştı.

Fransa DışiÅŸleri Bakanı Laurent Fabius ise salı günü, Gazze'deki ÅŸiddetin durması için Ä°srail ile Hamas arasında yaptığı ateÅŸkes çaÄŸrısını yinelemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.